Se trage presul de sub picioare – 322 atunci, 254 acum

Simplu pentru ochiul limpede.

Coruptia din politica  a malignizat de mult viata publica. Mare parte din partide si mijloacele cu care isi fac propaganda (televiziuni, presa) sunt aservite unor interese personale opuse Romanului de rand.  Asa ca mare parte din ce auzim la televizor sunt minciuni sau manipulari pentru ca vine de la acea majoritate de corupti care controleaza o buna parte din media (cum altfel sa iti impui punctul de vedere decat prin media controlata).

Cat a fost “liniste” s-a furat fara probleme. Odata calcati pe coada au iesit la televizor sa strige hotul. Hotul de Presedinte ca nu face cum vrem noi, hotul de guvern ca nu face cum vrem noi. Nu stiu daca Presedintele si Guvernul (Basescu si Boc) fac bine dar cand vad PNL si PSD ca tipa hotul inseamna ca fac ceva pentru noi si nu pentru ei. (de cand PSD si PNL au lucrat in interesul nostru si nu al lor?)

Si cand vad ca s-au coalizat inr-o clipa la 322 ca si la 254 inseamna ca sunt amenintati greu de tot. Vranceanu Firea (in interviul cu remierul numit)  spunea cu delicatete ca s-au maturizat partidele pentru ca au coalizat asa repede pentru a propune un Prim Ministru. Eu cred ca s-au speriat asa de tare ca au trecut peste orgolii si au dat mana si Vranceanca e pe langa ca deobicei sau nu are voie sa spuna.

Observ radicalizarea mesajului antiBasescu de cateva luni bune. Nu conteaza motivul, nu conteaza daca au dreptate sau nu antiBasescu sa fie. Astfel Voiculescu acelasi 1 din cei 322 este si acum purtatorul de drapel cu toate Antenele pe Basescu.
Mincuna sfruntata, badaranismul, glumele de doi bani si lispa de respect pentru invitatii cu alte opinii decat antiBasescu este la ea acasa la Antene. Si Mircea Badea se incadreaza in fluxul respectiv desi el ataca doar cand este cazul (si stim ca Presedintele Basescu a dat destule ocazii prin impulsivitatea lui sa fie atacat pe buna dreptate)  si s-a mentinut la temele de porc vehiculate de Antena. Macar el este amuzant. Ceilalti sunt de mila.

Statistic aproape toate discutiile cu argumente, civilizate, asa cum am putea discuta si noi cu un prieten nu prea sunt antiBasescu si discuta pragmatic realitatile Romaniei (chiar daca uneori cu amatorism) pe cand toate emisiunile TV in care  si invitatii dar mai ales moderatorii (sic!) sunt iritati, tipa, manipuleaza, mint cu nerusinare, ataca la persoana cand argumentele lipsesc … sunt aproape toate antiBasescu. Hmm …

Apoi discursurile politicienilor. Atata demagogie nu am vazut de mult. E de inteles ca nimeni nu ii crede si nu se duc sa voteze.
Pe cine sa voteze:
- PSD un partid care e 9 luni la guvernare apoi la 10 zile dupa ce se retrag spun ca guvernarea din ultimele 9 luni a fost cea mai proasta a Romaniei!
- PNL un partid care a fost 4 ani la carma si striga acum ca in 9 luni s-a stricat totul cand ei au lasat visteria goala si o economie fantastica (cladita in cei 4 ani) care la prima briza de criza a murit? Pai cum sa fie daca pe ei ii interesa consumul de masini (Tariceanu parca are e in domeniu asta)  Si eu care sunt aproape de doctrina lor, ce o fi in capul meu… Ma intorc la ecologisti ca acolo e prima dragoste (dar nu cei din politica)

Nu ca ceilalti ar fi usa de biserica (PDL, UDMR …) dar primii chiar ca intrec masura. Si parca mai bine aleg raul mai mic decat ala mai mare.

In concluzie dorinta PSD, PNL de liniste si consens este valabila doar pentru interesele lor nu si pentru mine. Eu sunt foarte linistit. Dvs. nu? Chiar ma abtin sa nu zambesc cand vad disperarea pe fata lor. Se cam trage presul de sub picioare. De sub picioarele unora.

Se va trage presul si mai mult dupa ce ma voi duce la vot. Chiar am auzit o opinie foarte argumentata legata de mersul la vot. Nu am stiut de ce am crezut tot timpul ca trebuie sa ma duc la vot indiferent daca imi placeau sau nu candidatii. Am aflat. E in interesul nostru  sa ne spunem parerea. Chiar si daca te duci si anulezi votul inseamna ca le spui NU sunt de acord cu amandoi candidatii (sau toti daca sunt mai multi).  Astfel le lasi portita de a atribui voturile neexprimate unde vor ei astfel ca se vor juca cum vor cu votul tau (pe care nu l-ai dat).

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Posted Octombrie 16th, 2009 in Politica.

Un comentariu:

 1. Ludmila Florea:

  Uite ca am ajuns acesta pagina despre 322 Se trage presul de sub
  picioare , cautand despre 322. Acum iti spun ca faci treaba super.

  iti recomand sa cunosti si pagina http://cazare-maramures.net o
  pagina despre maramures. Multutmesc frumos

  GD Star Rating
  loading...

Scrieti un raspuns:

Spam Protection by WP-SpamFree